Celsius Network Review 2021: De voordelen, nadelen en risico’s

In dit artikel geef ik je een introductie tot Celsius: een app die je in staat stelt te verdienen op je inactieve crypto.
👉 Meteen naar alle actieve Celsius promo codes gaan? Klik hier!

Benieuwd naar de rentetarieven, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, reputatie, en vergoedingen van Celsius Network? Ik behandel ze allemaal in deze Celsius Network Review! In dit artikel som ik de voordelen en risico’s zo transparant mogelijk op, zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wat is Celsius Network?

Celsius Network is een op blockchain gebaseerd leenplatform. Het werd opgericht in de zomer van 2017 en bracht zijn eerste munt ($CEL) uit in maart 2018. De oprichters van het platform zijn Alex Mashinsky, Nuke Goldstein en S. Daniel Leon. Het bedrijf is gevestigd in London, in het Verenigd Koninkrijk.

De CEO is Alex Mashinsky, een van de uitvinders van VOIP (Voice over IP). Hierdoor kunnen we tegenwoordig gratis met elkaar bellen over het internet. Denk aan Whatsapp, Zoom, Teams etc. Zelf heeft hij ook twee andere bedrijven opgericht: Arbinet en Transit Wireless. De twee bedrijven zelf waren op moment van uitstappen bijna 2 miljard waard.

Lees hier meer over waarom Celsius Network een betrouwbare partij is.

Redenen waarom Celsius te vertrouwen is
Redenen waarom Celsius te vertrouwen is

Hoe werkt Celsius Network?

Op het platform kun je je favoriete crypto storten en tot wel 17% (!) rente krijgen op je cryptovaluta. Ondertussen gebruiken meer dan 1 miljoen Celsians over heel de wereld de app. In de app kun je zowel verdienen op je crypto als crypto lenen. In dit artikel leg ik de natuurlijk nadruk op het verdienen met Celsius ;).

Het platform werkt met twee partijen: borrowers en lenders. De borrowers zijn mensen die geld lenen van het platform en hier een maandelijkse fee voor betalen. De lenders zijn mensen die geld op het platform storten en hier mee verdienen. Zelf ben ik een lender, en verdien ik passief inkomen op mijn crypto.

Er is veel verwarring over hoe Celsius zo’n hoge rente waar kan maken. Veel mensen denken dat het pure oplichterij of een pyramid scheme is omdat het in verhouding tot de bank vele malen meer oplevert. Celsius betaalt 80% van hun winst terug aan de klanten, waar banken dit niet doen en de winsten in eigen zakken steken. Celsius heeft meerdere businessmodellen die ik zal toelichten:

Celsius leent bedragen aan 315 goedgekeurde bedrijven op korte-termijn basis. Het zijn geen langetermijn leningen die bestemd zouden zijn voor gebouwen of fabrieken, wat uiteindelijk voorspelbaarder en veiliger is. De manier hoe deze bedrijven winst maken is heel veilig, vaak maken ze namelijk gebruik van arbitrage. Hierbij kopen ze ergens een asset goedkoop in, en verkopen ze dit op een andere plek met prijsverschil weer door.

Niet alleen grote institutionele bedrijven lenen bij Celsius Network. Ook particulieren. Jij en ik kunnen een lening afsluiten op Celsius mits we er een onderpand op hebben staan. Stel je voor je hebt $1000 op het platform staan, kun je een lening afsluiten van bijvoorbeeld $500. Ieder persoon dat geld leent, heeft dus een onderpand van meer dan 100%. Als ze de lening of de kosten ervan niet terugbetalen, wordt het onderpand gebruikt. Op deze manier is het 100% veilig en kan iemand geen misbruik van de lening maken.

Als derde heeft Celsius aangekondigd 200 miljoen dollar te investeren in de bitcoin miner Core Scientific. Core Scientific is de grootste host van bitcoin mining apparaten in Noord Amerika.

Voordelen van Celsius Network

✅ Hoge APY (Annual Percentage Yield), inclusief compound interest.

Waarbij je op je spaarrekening tegenwoordig blij mag zijn met 0.1% rente per jaar, krijg je bij Celsius tot wel 17% op je crypto. Je krijgt je verdiensten elke maandag gestort op je account, waardoor je hierop ook weer rente ontvangt! Dit wordt ook wel compound interest genoemd. Lees hier meer over wat compound interest inhoudt.Voorbeeld van simple interest versus compound interest

5 jaar rente op Celsius met het Compound Effect
5 jaar rente op Celsius met het Compound Effect

✅ Geen minimum óf maximum bedrag om te verdienen op je crypto

Wil je beginnen met maar 20 euro om het uit te proberen? Dat kan zeker! Reken er echter wel op dat je in dat geval niet in aanraking komt voor een mooie welkomstbonus van tot wel gratis 130$, uitgekeerd in Bitcoin. Hierover lees je later in dit artikel meer. Ben je een grote jongen en wil je graag een extra inkomensbron ernaast? Dan zit je hier ook goed omdat er in tegenstelling tot andere platformen geen limiet zit aan de hoeveelheid die je op het platform kunt storten.

✅ Geen extra kosten

In tegenstelling tot veel andere platform hanteert Celsius geen kosten. Zij kunnen bijvoorbeeld opneemkosten, stortingskosten, beëindigingskosten of andere kosten in rekening brengen. De enige kostenpost die Celsius heeft, is natuurlijk de rente als je een lening afsluit. Wil je je crypto er weer afhalen? Ook dit kan zelfs volledig gratis. Je hoeft hierbij niet de hoge Ethereum transactiekosten te betalen.

✅ Geen lock-up

Bij veel spaarrekeningen moet je je geld voor een bepaalde tijd (1,2 of 5 jaar) laten staan om rente te ontvangen. Bij Celsius is het niet nodig je geld voor een bepaalde periode vast te zetten terwijl het rente oplevert. Je bent vrij om je geld op elk moment op te nemen zonder daarvoor extra kosten te betalen.

✅ Het platform token is niet verplicht

Celsius heeft zijn eigen token ($CEL) die gebruikers aanmoedigt het token te houden om betere rentes en lagere tarieven voor leningen te verdienen. Echter is dit is niet vereist om van het platform gebruik te maken.

✅ Verdien extra rente als je er voor kiest om in CEL uitbetaald te worden

Je kunt er voor kiezen om de rente te ontvangen in de munt die je hebt gestort, of om het direct uit te laten keren in CEL. Zo kun je voor 100$ USDC per jaar 8.88% APY krijgen, of 11.21% APY in CEL. Voor welke optie je kiest is volledig aan jou. Mocht de prijs van CEL omhoog gaan kun je hier mooi van meeprofiteren, maar je hebt natuurlijk ook het risico dat de prijs daalt. Zit je liever veilig en wil je zeker zijn van de winsten? Kies er dan voor om de rente gewoon in de stablecoin uitgekeerd te krijgen.

✅ Hoge rentepercentages op Bitcoin en Ethereum

Ben je een echte HODL’er en verkoop je liever niet je Bitcoin of Ethereum? Maar wil je wel een mooi rentepercentage meepakken op deze coins? Dan is Celsius waarschijnlijk je beste optie. In tegenstelling tot andere platformen verdien je hier het hoogste rentepercentage, namelijk wel 6.20%! Op Crypto.com verdien je bijvoorbeeld maar 4.5%, op Swissborg 1.50%, op Blockfi minder dan 4.5% en op Nexo 6%.

✅ Veel ondersteunde Crypto waar je op kunt verdienen

Hieronder heb ik een tabel gemaakt waarbij je de rente op de meest gebruikte Crypto kunt zien. Het percentage is per jaar, maar je krijgt je rente wekelijks op maandag uitbetaald. Je kunt er voor kiezen om je rewards uit te laten betalen in de platformcoin $CEL, dit levert je 25% extra op! Denk er wel over na of je dit wil, omdat je dan niet meer profiteert als de koers van je eigen crypto omhoog gaat.

CryptovalutaRente in $CELNormale rente (APY)
BTC4.40%6.20%
ETH6.72%5.35%
LTC4.08%3.25%
USDC12.68%10.02%
USDT12.68%10.02%
GUSD12.68%10.02%
BUSD12.68%10.02%
DAI5.78%4.60%
CEL4.86%4.86%
MATIC11.36%8.99%
BNB8.46%6.71%

Nadelen van Celsius Network

😢 Het is niet decentraal

Celsius wordt ook wel CeFi genoemd (Centralised Finance). Het is een bedrijf en immers een centraal punt waar jij je crypto op stort en waar de rente wordt gegenereerd.

😢 Celsius heeft geen eigen netwerk en is grotendeels afhankelijk van Ethereum

Bij het storten van crypto op het platform, betaal je een withdrawal bij bijvoorbeeld Bitvavo. Veel stablecoins draaien namelijk op de Ethereum blockchain. De afgelopen tijd zijn op bepaalde momenten vanwege de hype rond NFT’s de transactieprijzen flink omhoog geschoten, wat natuurlijk nadelig is voor de gemiddelde gebruiker.

😢 Het valt niet onder de Nederlandse bankgarantie

Alle banken die onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen, garanderen je spaargeld tot €100.000 euro per rekeninghouder. Dat wil zeggen dat jij tot dat bedrag veilig bent indien de bank failliet gaat. Helaas werkt ditzelfde systeem niet voor cryptocurrency.

😢 Niet in eigen beheer

Als je crypto stort op Celsius, beheer je niet zelf de privatekeys zoals bij een eigen wallet. Hetzelfde principe geldt voor crypto dat op een beurs staat zoals Bitvavo of Binance.

😢 Onderhevig aan de koers (indien je geen stablecoins gebruikt!)

Als je besluit om te rentenieren op een crypto die geen stabiele koers heeft, kan het zijn dat je investering minder waard wordt. Mijn advies is om dit mooi in USDC, TUSD of BUSD te houden. Blijf echter liever weg van USDT, deze coin heeft namelijk een omstreden en verdacht verleden. Lees hier meer over USDT

ACTIE: $50 welkomstbonus als nieuwe gebruiker

Ben je geïnteresseerd geworden en wil je aan de gang met Celsius? Volg dan de onderstaande stappen en krijg bij je aanmelding een mooie welkomstbonus ter waarde van $50!

Wil je meer bonussen behalen en de strategie volgen die ik zelf hanteer? Klik dan hier om mijn uitgebreide artikel te lezen waarin ik je stap voor stap meeneem door het proces! Zoniet, volg dan de volgende stappen om de gratis bonus te krijgen:

  • Download gratis de app via deze link
  • Voer de referral code 125019fc76 in tijdens de registratie
  • Stort voor minimaal $400 aan crypto op je account. Dit kan in de vorm van stablecoins, Bitcoin, Ethereum of een andere ondersteunde munt.
  • Na 30 dagen krijg je de welkomstbonus van $50 gestort gestort op je Celsius account!
  • Tevens krijg je op deze $400 elke week ook je rente 😉
  • Na 30 dagen kun je je balans inclusief welkomstbonus gratis opnemen in je eigen wallet, of laten staan voor extra rente en toekomstige acties.
Zo voeg je een promo code toe aan je Celsius account.
Zo voeg je een promo code toe aan je Celsius account.

BELANGRIJK

Soms wordt de registratiecode niet automatisch ingevuld na het klikken op de link. Voer in dat geval de code 125019fc76 handmatig in tijdens het registreren om de bonus niet te missen! 

Alle Celsius promo codes op een rijtje

Promo CodeBeloningMinimale stortingMunt die je moet stortenLock periode
125019fc76$50 BTC$400Elke crypto30 dagen
HODL10*$10 BTC$100Elke crypto30 dagen
HODL50*$50 BTC$400Elke crypto30 dagen
HODL500*$500 BTC$25,000Elke crypto90 dagen
HODL2K*$2,000 BTC$250,000Elke crypto90 dagen
AVAX20$20 AVAX$500AVAX90 dagen
AXAX200$200 AVAX$5,000AVAX90 dagen
AVAX600$600 AVAX$20,000AVAX180 dagen
LUNA20$20 LUNA$500LUNA90 dagen
LUNA150$150 LUNA$5,000LUNA180 dagen
LUNA600$600 LUNA$20,000LUNA180 dagen
CEL100$100 CEL$1,000CEL180 dagen
CEL750$750 CEL$10,000CEL180 dagen
CEL5000$10,000$100,000CEL180 dagen

* Deze promo code is geldig als je een nieuwe gebruiker bent of als je nog geen geld hebt overgemaakt naar Celsius.

Conclusie

Ik gebruik nu zelf Celsius ongeveer een half jaar en ben erg te spreken over het platform. Zelf ben ik alleen gebruiker om van de mooie rentepercentages te profiteren. Zelf gebruik ik geen CelPay en maak ik geen gebruik van leningen. Ik verwacht langer bij Celsius te blijven als diversificering voor mijn portfolio. Daarnaast geeft Celsius vaak mooie bonussen voor bepaalde crypto stortingen die erg rendabel kunnen zijn. Wil je meer weten over deze bonussen? Lees dan ook mijn artikel over alle celsius promo codes.

Celsius biedt een uitstekende oplossing voor huidige inflatie en de lage rentes die de banken geven. Zeker voor nieuwe gebruikers is het interessant door de hoge bonus die te verdienen valt. Het geeft de gemiddelde werkende Nederlander de mogelijkheid om tot wel 17% rente te krijgen op jaarbasis, maar ook om met slechts 1% per jaar een lening af te sluiten. Naar mijn mening boksen de voordelen zeker op tegen de nadelen, en zal Celsius nog lang in mijn portfolio blijven staan!

Knop om de Celsius app te downloaden

Daan van de Ven

Hi, Daan hier! Ik verdiep me al jaren graag in de wondere wereld van DeFi en F.I.R.E en schrijf hier ook graag over. Ik ben dan ook de auteur van FireMetDefi.nl om jou de juiste informatie en meest lucratieve bonussen te voorzien!

Reacties

Laat een reactie achter

Fire Met Defi
Logo